Volání Kukačky
B

Kniha, kterou čte celý svět

Vzrušující detektivní román J. K. Rowlingové, napsaný pod pseudonymem Robert Galbraith.

Když se slavná modelka Lula Landryová zřítí ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé rychle k závěru, že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike je válečný veterán, který si z Afghánistánu odnesl těžké zranění, i jizvy na duši. Během řešení případu proniká do světa distingovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, odhaluje skryté souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí.

Tento napínavý kriminální román působivě líčí atmosféru velkoměstského Londýna – od ospalého poklidu ulic ve čtvrti Mayfair po zapomenuté hospůdky v East Endu a čilý ruch v Soho. Volání kukačky je vysoce ceněný debut Roberta Galbraitha, v němž se poprvé setkáváme s detektivem Cormoranem Strikem a jeho sympatickou pomocnicí Robin, na jejichž další případy se můžeme těšit už nyní.

Více
369 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Počet stran 480
Datum vydání 17.02.2014
Formát 145x205 mm
Hmotnost 0,697 kg
Jazyk čeština
Číslo dílu 1
Původní název Cuckoo´s Calling
Původní jazyk angličtina
Překladatel Ladislav Šenkyřík
EAN 9788025902332
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem a přebalem

Video

Recenze

Hana Mazancová

lidovky.cz - Detektivní román se vydařil na výbornou

„…Máte rádi krimi romány, které vás ihned vtáhnou do děje a do poslední stránky. Ovšem co je třeba na detektivce opravdu vyzdvihnout a ocenit, je její propracovanost. Z počátečních klišé se Rowlingová pěkně vypracuje na promyšlenou zápletku. Příběh je bohatý na postavy a čtenář by měl sledovat všechny důležité detaily, které mu Rowlingová s notnou dávkou opatrnosti servíruje, přesto je ale srozumi...
Klára Kubíčková

idnes.cz - Volání Kukačky je skvělá detektivka

„…Máte rádi krimi romány, které vás ihned vtáhnou do děje a do poslední stránky Volání Kukačky je kniha, kterou je zatěžko odložit, jejích téměř pět set stran pádí k závěru, a když ten nastane, uvědomí si čtenář, jak moc se těší na druhý díl. Což možná o kvalitě Volání Kukačky řekne nejvíc..."