Pošťákova snoubenka


Denis Thériault

Oblíbené postavy románu Podivuhodný život osamělého pošťáka se vrací

V montrealské Bukové ulici, v bistru U Madlenky pracuje půvabná dívka Tania. Víří mezi stoly jako tanečnice a hosté ji mají rádi. Jen ten, do nějž je potají zamilovaná, jako by ji snad ani neviděl. Plachý pošťák Bilodo, pohroužený sám do sebe, krouží u baru kaligrafické tahy a skládá japonská haiku... Až jedné bouřlivé noci zasáhne jejich životy událost, jež všechno změní. Jejich osudy se nerozlučně propletou a oba vstoupí do světa, kde nic není takové, jak se zdálo.

Pošťákova snoubenka vrací ke čtenářům postavy z románu Podivuhodný život osamělého pošťáka a dovoluje jim podruhé vstoupit do světa lyrické prózy, v jejíchž vírech je tak příjemné a snadné se ztratit.

Více
299 Kč Doporučená cena
V prodeji

Detailní informace

Počet stran 200
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 12.11.2018
Formát 120x185 mm
Hmotnost 0,344 kg
Jazyk čeština
Původní název La fiancée du facteur
Původní jazyk francouzština
Překladatel Anna Melicharová
EAN 9788025909997
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Video

Autor

Denis Thériault

Denis Thériault

Denis Thériault vystudoval psychologii a v současnosti se věnuje psaní románů a scénářů. Jeho prvotina s názvem L’iguane (2001) získala několik literárních ocenění a jeho druhý román, Podivuhodný život osamělého pošťáka byl přeložen do více než patnácti jazyků. Čtenáři si jej oblíbili natolik, že si na autorovi vynutili pokračování. To vyšlo v roce 2016 pod názvem La fiancée du facteur.

Zobrazit profil autora