KÁJA SAUDEK: Technické noviny 1971-1977


Kája Saudek

Saudkovy slovenské komiksy se po 40 letech poprvé představují čtenářům - v původním slovenském jazyce a v jedinečné zrestaurované verzi!

Mezi nejméně známé a nejméně dostupné práce Káji Saudka patří jeho komiksy, které v 70. letech vytvořil pro slovenské Technické noviny. Ačkoli tento týdeník vycházel v dobách společného soustátí, v české části federace se dal sehnat jen velice obtížně. Saudkova díla z Technických novin přitom představují velmi významnou součást jeho tvorby – navzdory nepříznivé době v nich totiž mohl překvapivě svobodně rozvíjet své oblíbené motivy. Protože byla pražská cenzura daleko, nepřerušila žádný z těchto příběhů v půli, což jinak v době normalizace v českých časopisech pravidelně činila. Slovenští čtenáři si tak mohli užít Saudkovu produkci v její krystalické podobě – plnou dynamiky, oslavy ženské krásy i pobaveného nadhledu. Zásluhou mnohaleté badatelské a restaurátorské práce si nyní mohou totéž konečně užít i čtenáři čeští – v původním slovenském znění vychází dokonale zrestaurovaný a úplný soubor všech prací, které Kája Saudek pro Technické noviny nakreslil.

Více
499 Kč Doporučená cena
Nedostupné

Detailní informace

Žánr komiks
Počet stran 116
Ke stažení pdf Ukázka.pdf
Datum vydání 26.03.2018
Formát 297x160 mm
Hmotnost 0,6 kg
Jazyk slovenština
Původní jazyk čeština
EAN 9788025907740
Věk od 15
Typ Kniha
Vazba vázaná s laminovaným potahem

Recenze

Radim Kopáč

Lidové noviny - Kája Saudek, technik komiksového druhu

„…posavad málokdo, možná nikdo: Saudkovy komiksy pro slovenský týdeník Technické noviny, realizované v letech 1971 až 1977. Patří jednoznačně k tomu nejlepšímu z mistrovy dílny…“